Onewheel Gullwings

Met Onewheel Gullwings sta je steviger op je Onewheel tijdens het maken van bochten, het op- en afspringen van stoepjes en op onverharde wegen.

De Gullwings zijn comfortabel doordat ze geprint zijn met TPU. Dit materiaal is flexibel (rubberachtig) en beweegt daardoor een beetje mee als het nodig is.

Het is de bedoeling dat ze gemonteerd worden op de standaard fender van Future Motion, maar een andere fender (niet magnetisch) zou ook wel kunnen.

 

Ze zijn ontworpen voor een voetpositie (stance) waarbij je voeten in het midden van de footpads staan met je voeten een beetje naar buiten gedraaid.

1: Het ontwerp:

De Gullwings zijn 100% zelf ontworpen naar mijn eigen voeten en stance.

Dit is gedaan door de Onewheel met mijn schoenen 3d te scannen. Met deze 3d scan is het ontwerp gemaakt.

 

(Excuses voor de slechte video)

De schoenen zijn geplaatst op de positie waar ik ze normaal heb staan, daarna is de Onewheel samen met de schoenen gescand. Na het opschonen van de scan is het model bruikbaar in Fusion 360

In de foto's hieronder is het eindresultaat te zien van de scan en daaronder een afbeelding van de opgeschoonde 3d scan met de Gullwings versie 3.

 

2: Printen en testen:

Na het ontwerpen moet je natuurlijk testen. Met een 3d printer kan dat gelukkig makkelijk.
In de onderstaande foto's is de witte 3d print versie 1, geprint in PLA (hard dus). De blauwe print is versie 2, geprint in TPU (flexibel). Ik kwam er al snel achter dat PLA geen optie was en dat er een holling moest komen om mijn been niet te bezeren.

3: Laatste aanpassingen en testen op straat:

Na het testen en aanpassen qua vorm en materiaal is het tijd om een duurtest te doen. De derde variant op het ontwerp is 250km getest door mij, maar ook door Vince en andere Onewheel rijders.

4: Foto's:

Nog een paar foto's ter indicatie hoe ze er uit zullen zien.

5: De bestanden:

Natuurlijk maak ik deze Gullwings niet alleen voor mezelf. Ik heb ze gemaakt voor iedereen!

Hieronder een aantal bestanden in een zip-file. Natuurlijk de .STL om te kunnen printen, maar ook een boormal (.DXF en .PNG) om de gaten in je fender te kunnen boren. Let wel op hoe je de mal plaatst, doordat de gaten niet symmetrisch zijn kan er snel een fout gemaakt worden. Als je de .PNG gaat uitprinten, check dan of de formaten 91mm x 79,5mm zijn.

Gullwings
Gecomprimeerd bestand – 1.010,6 KB 1013 downloads

6: Verdere benodigdheden voor montage:

Na het printen en het boren van de gaten heb je nog maar een paar onderdelen nodig.
Namelijk;
 - 8x M8 moer

 - 8x M8x30 zeskantbout (een laagbolkop kan ook, maar die zijn in de bouwmarkt bijna nergens te vinden)

Nu plaats je alle M8 moeren in de gaten in de Gullwings, de bouten gaan vanuit de onderkant door de fender heen.

 

Gebruik geen inbusbouten en/of sluitringen, anders komen deze tegen je band aan.

7: Geen printer die TPU kan printen?

Neem dan contact met mij op om ze te laten printen. Voor €75,- maak ik een set in een kleur naar wens, inclusief bouten en moeren en verzending. Laat hieronder je gegevens achter en ik zal contact met je opnemen.