Onewheel DIY snellader

Als je je Onewheel sneller wilt laden dan de standaard lader, kan dat door een originele snellader te kopen van Future Motion. 2 nadelen; deze snelladers zijn erg duur en ook erg groot.

 

Dat kan natuurlijk anders.

Er worden op het internet een heleboel opladers verkocht die geschikt zouden kunnen zijn voor een Onewheel, welke is nou goed?

Gelukkig hebben we goede laders gevonden voor de XR en Pint die niet al te duur zijn en tot nu toe perfect werken!

Onewheel XR

We hebben voor de Onewheel XR een lader nodig die 63V is en ongeveer 6A levert. Daarnaast moeten we voor de ingang een standaard EU stekker hebben, en voor de uitgang een 3-pins female XLR.
LET OP: Als je een oplader koopt met een female XLR er aan, is de kans erg groot dat deze niet goed is aangesloten voor de Onewheel XR. De XLR plug die de Onewheel gebruikt heeft de polariteit namelijk anders dan dat standaard is.

De meeste mensen gebruiken een 63V 6A lader van het merk Xinmore op Aliexpress.
Deze is hier te vinden
Bij het kiezen van de stekkers is alleen de ingangsstekker belangrijk, we gaan namelijk de uitgangsstekker zelf vervangen/solderen.

Daarnaast heb je nog een 3-pins female XLR plug nodig. Zorg er voor dat dit een kwalitatieve stekker is, er gaat aardig wat stroom over de stekker en je plugt hem vaak in en uit.
Voor Nederlandse kopers is dit een goede keuze.

 

Wordt binnenkort verder aangevuld.